DIRECTORATUL SIF TRANSILVANIA:  "Investiţia în acţiuni Wirecard este un exemplu perfect de lipsă de viziune investiţională"

A.I.
Piaţa de Capital / 17 august 2020

 "Investiţia în acţiuni Wirecard este un exemplu perfect de lipsă de viziune investiţională"

Investiţia SIF Transilvania (SIF3) în acţiuni Wirecard este un exemplu perfect de lipsă de viziune investiţională, se arată într-un comunicat al societăţii de investiţii financiare din Braşov, publicat astăzi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB) şi semnat de Marius - Adrian Moldovan, director general, şi Radu - Claudiu Roşca, director general adjunct.

Este o afirmaţie care vine în condiţiile în care, la finalul lunii iunie a acestui an, SIF Transilvania avea în portofoliu 12.000 de acţiunie Wirecard, achiziţiile de titluri ale procesatorului de plăţi din Germania care şi-a falsificat datele contabile şi a cerut insolvenţa fiind realizate sub conducerea fostului directorat al SIF-ului, avându-l în frunte pe Mihai Fercală.

În comunicatul de astăzi se arată că achiziţiile de acţiuni Wirecard au fost efectuate începând cu luna august 2019, la sfârşitul anului 2019 SIF Transilvania deţinând în portofoliu un număr de 9.000 de acţiuni Wirecard, la preţ de închidere de 107,5 euro/acţiune, reprezentând 0,44% din Activul Net al SIF3.

"În data de 25 martie 2020, pe fondul deprecierii acţiunii Wirecard, cauzată de zvonurile negative privind compania care circulau în acel moment, departamentul de tranzacţionare al SIF Transilvania, sub conducerea Directoratului format din domnii Mihai Fercală, Ştefan Szitas şi Iulian Stan, a apreciat ca fiind oportună achiziţionarea unui pachet suplimentar de 3.000 de acţiuni, considerând că zvonurile negative privind această companie nu au acoperire faptică", se menţionează în comunicat.

Noul Directorat al SIF Transilvania a analizat situaţia achiziţiilor de acţiuni Wirecard efectuate de societate, premisele avute în vedere la aceste achiziţii succesive şi randamentul aşteptat la momentul investiţiei.

Conform comunicatului, concluziile analizei arată că:

"Investiţia SIF Transilvania în acţiuni Wirecard este un exemplu perfect de lipsă viziune investiţională, de capacitate limitată de a reacţiona la un mediu dinamic, precum şi de lipsă de înţelegere a investiţiilor în companii din domeniul tehnologiei şi a riscurilor aferente, manifestate de vechea echipa de management a SIF Transilvania.

Departamentul de tranzacţionare, sub coordonarea vechiului Directorat, şi-a asumat riscuri excesive, sub denumirea generică de tranzacţii în scop speculativ, fără să aibă un profil tranzacţional prestabilit privind randamentul aşteptat versus riscul asumat şi perioada de deţinere a investiţiilor speculative şi, mai ales, fără să înţeleagă tipologia emitentului Wirecard.

În ciuda ştirilor şi a alertelor timpurii existente în presa internaţională referitoare la situaţia Wirecard, expunerea SIF Transilvania pe această investiţie a fost crescută în data de 25 martie 2020 cu 33%, de la 9.000 acţiuni la 12.000 de acţiuni".

De asemenea se menţionează că, în vederea evitării situaţiilor similare ce ar putea să apară în viitor cu emitenţi din portofoliul SIF Transilvania, nouă echipa de conducere a societăţii a luat o serie de măsuri care vizează modificarea procedurilor şi a fluxului de investiţii şi trading, a analizei prealabile investiţionale şi monitorizării permanente a investiţiilor.

Şi fondul de pensii administrat de NN (NN Pensii) a avut acţiuni Wirecard, dar şi-a lichidat deţinerea până la începutul lunii mai. La decembrie 2019, investiţia în Wirecard reprezenta 0,6% din totalul activelor fondului de pensii Pilon II administrat de NN.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Sunteți atât de depășiți, toți de la Sifuri, nu vă mai criticați între voi .Dati-va demisia!!

    1. E FOARTE USOR SA STAI PE MARGINE , SI SA CASTI GURA !!! SI PE URMA , SA VII SI SA CRITICI , DACA SE INTAMPLA CEVA , CE NU IESE BINE !!! LA CAPITOLUL ACTIUNI STRAINE , SE POT INSELA SI CEI MAI BUNI SPECIALISTI , DE LA CASELE DE BROKERAJ INTERNATIONALE , DARAMITE NISTE ROMANI !!!

      Eii ... vor sa loveasca in Fercala & Co. Asta e singurul scop al comunicatului.

    Dar voi, acesti domni cu mare viziune si larga respiratie (moldovan,rosca,raduta) de ce n-ati valorificat participatia inainte de prabusirea wirecard? Ca erati la butoane deja!

    V-ati incurcat cumva in PROPRIA VIZIUNE?!!?! 

    Domnule Moldovan, verificati cine a dispus tranzactia? Nu cumva fostul dvs coleg de la BCR, fără aprobare de Directorat? Nu strică o leacă de informare înainte de a arunca cu...... Se pare ca mai mult scrieti decât cititi. Păcat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb